Minden egyéb

Minden egyéb téma itt található meg, ami nem segíti közvetlenül egy konkrét nyelv tanulását. Nyelvészeti és nyelvtanulással kapcsolatos témákról lehet itt olvasni. A humorról is itt gondoskodunk. Sokszor akad átfedés a nyelvek összehasonlítása témával. Ha valaki nem talál valamit az Összehasonlítás menüpontban, amit egyszer itt olvasott, érdemes az Egyéb menüpont alatt is körülnéznie.


Perfect continuous – Az élet váratlan szituációi

Biztosan mindenki nagyon szereti a sok-sok angol igeidőt. Itt most rámutatok egy korszakalkotó felfedezésemre: van egy-két igeidőnek olyan használati köre, amely annyira ritkán fordul elő, hogy az már gyanús. Tényleg csak a festékes ruhájú, olajos kezű, fáradtan kidőlt emberek miatt kell fenntartani bizonyos igeidőknek ezt a használati körét és nyelvvizsgákon bevasalni? Emiatt legyen álmatlan éjszakája sok-sok nyelvtanulónak?

Tovább

Kémia és nyelvészet

Kémia és nyelvészet – Honnan erednek a kémiai elemek nevei?
És a kémiai elemeket minden nyelvben hasonlóan nevezik? Nem! Ha pont azt szeretnéd feltétlenül tudni, hogy van dánul a hidrogén, svédül az oxigén, zürjénül a szén, törökül a higany vagy éppen finnül a szilícium, jó helyen jársz! De ha az érdekel, hogy a holmiumnak van-e köze a holmihoz, vagy a plutóniumnak a Plútóhoz, akkor is!

Tovább
Az oldal tetejére!