Webnyelv – kapcsolat

Webnyelv – kapcsolat

Érdemes ezt az oldalt végig elolvasni!

Elérhetőség:

Kapcsolat: Az oldal szerkesztője, Bodnár Tamás elérhető:

kapcsolat

kapcsolat

Kizárólag ezen a címen lehet felvenni velem a kapcsolatot. Más úton történő megkeresés nem biztos, hogy eljut hozzám.

-h

Mikor érdemes írni nekem?

Várom a weboldallal és a nyelvekkel kapcsolatos kérdéseket, kiegészítéseket, ötleteket. Üzeneteket a bejegyzések utáni kommentekbe is lehet írni, a megadott e-mail cím nem jelenik meg az oldalon és nem kerül harmadik félhez. Ha egy magyarázat az oldalon nem teljesen világos, esetleg hibát, elírást találnál, vagy van olyan téma, amiről szívesen olvasnál, e-mailben vagy az oldalon kommentben is jelezheted.

Idegen nyelvek nyelvtanával, nyelvtanulással és a weboldallal kapcsolatban minden kérdésre válaszolok. Azonban egyéb kérdésekre, kérésekre (pl. fordítással kapcsolatban) nem biztos, hogy van kapacitásom válaszolni.

Ha jól beszélsz egy ritkább nyelven és úgy gondolod, szívesen írnál magyarázatokat hozzá az oldalra, várom megkeresésed!

Komment írása az oldalon:

A bejegyzések után kommentekben kérdések, megjegyzések írhatók. Ezek nem jelennek meg azonnal, csak jóváhagyásomra. Erre általában nem kell sokat várni. Előfordulhat, hogy karbantartás miatt a kommentelési lehetőség ideiglenesen ki van kapcsolva. Ezt általában legkésőbb másnapra visszakapcsoljuk. E-mailt ilyenkor is lehet írni.
Kérném, hogy kommentben a hozzászólását mindenki értelmes, kerek mondatokban fogalmazza meg, lehetőleg a helyesírás szabályait betartva. Kérdésekre is könnyebben tudok válaszolni, ha nincsenek elgépelések, és a mondatok jól elkülöníthetők egymástól, és az írásjelek használata is megfelelő. A komment kapcsolódjon a bejegyzés témájához. Volt, hogy valaki egy teljesen másik bejegyzésre utalt a kommentjével, mint ahova írt, és azt vissza kellett keresnem egy hiba javításához, az ilyet kerüljük el!

Egyéb információk:

A Webnyelv Facebook oldala

A török nyelvről szóló rész szerzője a hristfor (kukac) inbox.ru címen érhető el.

Ritkán előfordulhat, hogy a Webnyelv vagy egyes részei nem érhetők el, és a böngésző hibaüzenetet ad. Ez is jobb esetben rövid időn belül, legkésőbb másnapra helyre áll.

Az oldalon található minden bejegyzés az én tulajdonom, szellemi termékem, csak engedéllyel használhatók fel. Ha fel szeretné használni az oldalon található tartalmat, kérem, keressen meg a fent megadott e-mail címen!
Egyes bejegyzések más forrásból származnak, ezek forrása meg van jelölve. Egyes bejegyzések szerzője nem én vagyok, a szerző fel van tüntetve ilyen esetben a bejegyzés végén.
Az oldalon található képek jelentős része a Pixabay oldalról származik.

Mindenkinek eredményes nyelvtanulást, hasznos böngészést az oldalon!

4 komment:

 1. március 27, 2019

  Dénes Ferenc Válasz

  Tisztelt Bodnár Tamás.
  6 éve vagyok a nyeltanulás menthetetlen szerelmese, ám csak most találtam rá a webnyelv.hu-ra.
  Gondolom a számtalan dícséret helyett inkább a kritikára vágysz az oldal javítása érdekében…
  Ám fogadd elismerésem!
  Sok tanulással eltöltött évvel a hátam mögött merem állítani, hogy nagyon nehéz érthetö, és befogadható magyarázatokkal bíró tananyagot találni. (Ritka nyelvek esetén kb.lehetetlen).
  Nálatok megtaláltam.
  Köszönöm.
  Dénes Ferenc.

  • március 27, 2019

   Bodnár Tamás, webnyelv Válasz

   Tisztelt Dénes Ferenc! Örülök, ha hasznosnak találja az oldalt! Nekem is a nyelvek, nyelvtanulás az egyik hobbim, ezért is szerkesztem ezt az oldalt. Érdekelne, milyen nyelveket tanult eddig és mik a tapasztalatai nyelvtanulás terén. Írhatna esetleg emailt, ha van kedve egy kis tapasztalatcseréhez!
   Üdvözlettel: Tamás

 2. május 18, 2020

  Kovácsné Papp Ida Válasz

  Kedves Tapasztalt Kolléga!
  Nemrég találkoztam az angol VocabKitchen oldallal, és nagyon tetszett benne a Vocabulary Profiler lehetőség. Német nyelvtanár vagyok, próbáltam valami hasonlót felfedezni német nyelv esetére, de nem sikerült. Van esetleg ötlete?

  • Kedves Kolléga!
   Nem ismerem sajnos a VocabKitchen oldalt, de meg fogom nézni. Ha jól értem, az lenne a lényeg, hogy a szavak szövegkörnyezetben, mondatban forduljanak elő. Úgy emlékszem, láttam olyan netes szótárakat, ahova ha beírja a szót, példamondatokat is hoz. Nem emlékszem már, mely oldalakon volt ilyen. Talán a Duden oldalán is van hasonló, de fejből nem emlékszem pontosan.
   Még egy javaslat, ha csak egyszerűen rákeres a Google keresőjében az adott szóra bizonyos beállításokkal, talán találhat megfelelő mondatokat, de ehhez szerencse és jó beállítások is kellenek. És óvatosság, hiszen a netre bárki bármit feltehet, így meg kell vizsgálni a példamondatot, hogy helyes-e.

Kérdésed, észrevételed van?
Írj kommentet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.