Humor – amikor cicáznak velünk

Amikor cicáznak velünk

A macskák számára készített játékszer komoly problémákat okozhat a gazdinak. Miért is? Hiszen több nyelven is vannak hozzá instrukciók, valamelyiket csak megérti már a gazdi. Vagy mégsem? Itt most szó szerint cicáznak a gazdival. Azt gondolják, a cicázást a macskától már úgyis megszokta. De lehet, hogy csak én nem beszélek magyarul?
Elszánt macskatulajdonosok esetleg megtanulják valamelyik felirat nyelvét, ha már a magyart nem értik. Azonban hiába feccölnek bele időt, energiát, pénzt a nyelvtanulásba, így is nehezen érthető a szöveg. Ugyanis a nem „magyar” instrukciók között is van néhány érdekes. Például az angol nyelvű felszólítja a gazdit, hogy ne egyen (Do not eat!).
Ráadásul egy nyelv nagyon hiányzik a repertoárból. Hogy melyik? A macskanyelv!

humor, amikro cicáznak velünk. Macskajáték instrukciói sok nyelven
A fényképet egy ismerősöm osztotta meg Facebookon. Ha valamelyik ismerősöm pont többnyelvű feliratokat tartalmazó képet tesz fel szökőévente egyszer, nagyon megörülök, és már lopom is a képet a Webnyelv oldal számára. Előtte természetesen engedélyt szoktam kérni ismerősömtől a kép felhasználására. Nem szokott ellenvetésük lenni ezzel kapcsolatban, eddig egyikük sem fenyegetett meg, hogy ha feltöltöm a fényképét ide, akkor a bíróságon fogok kikötni. Érdekes is lenne pont egy, furcsa nyelvű feliratokkal telerótt macskajáték miatt kerülni bíróságra…

Kérdésed, észrevételed van?
Írj kommentet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.