Megváltás

Megváltás

A megváltás megértéséhez meg kell ismernünk először, miért is van szükség megváltásra: Ádám és Éva elfordultak Istentől. Bűnt követtek el, a bűn pedig elválaszt Istentől. Így nem tudtak Istennel kapcsolatban lenni.

Nem logikus, de ez azzal járt, hogy onnan kezdve ez minden emberre átterjed. Minden ember úgy születik, hogy nincs kapcsolatban Istennel a bűn miatt, amit Ádám és Éva elkövetett. Így a földi életünkben sem vagyunk Istennel kapcsolatban, és a halálunk után is elveszünk, nem kerülünk Istennel közösségbe a bűn miatt.
A bűn elválaszt Istentől, a vele való kapcsolattól. Minden embert elválasztja tőle.
De Isten nem akarta, hogy az emberek nélküle éljenek, hogy ne legyenek vele kapcsolatba, és a haláluk után is elvesszenek. A bűnért valakinek fizetnie kell. Bűnhődnie kell valakinek. Ezek alapból mi lennénk, azaz elveszünk. De Isten ezt nem akarja, mert szeret minket, így elküldte Jézust, aki a kereszten magára vette a bűneinket. Azt a bűnt is, ami Ádám és Éva óta minden embert elválaszt Istentől és a mi személyes bűneinket is. Ő szenvedte el a büntetést helyettünk. Ez azonban nem elég, nekünk ezt el kell fogadnunk. Minden embernek el kell ezt külön fogadni. Csak aki elfogadja, az kerülhet személyes kapcsolatba Istennel és földi halála után sem veszik el, hanem örökké él, Istennel közösségben. Jézus szenvedése, kereszthalála kellett ahhoz, hogy nekünk életünk lehessen. Nekünk csak el kell fogadni, hogy magára vette a bűneinket, ezáltal elvette azt, ami Istentől elválaszt minket.
Ha Isten nélkül éljük az életünket, akkor nem az Ő akaratát keressük. Viszont ha Jézust befogadjuk a szívünkbe, átadjuk neki az életünket, mellette döntöttünk, akkor ezentúl az Ő akaratát keressük, és ahogy Ő odaadta és életét értünk, mi is odaadjuk neki az életünket, azaz odaszenteljük. Ez az élet egy szebb élet, már itt a Földön megtapasztalhatjuk a Mennyországot, és ez fog tovább megmaradni a földi halál után is, az örök életben. Jézus nem csak meghalt a bűneink miatt, hanem fel is támadt, így ebben a földi életben mi is feltámadhatunk egy új életre. Egy olyan életre, melyben közösségünk van Istennel.

Ha hiszed mindezt, és elfogadod, hogy Jézus a te bűneidet is magára vette, hogy Istennel helyreálljon a kapcsolatod, és kész vagy átadni Jézusnak a szíved, mondd el a következő imát (tartalomra nagyjából ez legyen, mondhatod a saját szavaiddal is):

Jézus! Tudom, hogy bűnös vagyok, tudom, hogy bűnöket követtem el. Kérlek bocsáss meg nekem. (Itt elmondhatod néhány személyes bűnödet is, ha eszedbe jut.)
Elhiszem, hogy a kereszten magadra vetted a bűneimet és helyettem szenvedtél. Köszönöm, hogy vállaltad értem a szenvedést, az áldozatot, hogy Istennel helyreálljon a kapcsolatom. Hiszem, hogy megváltottál engem minden bűnből. Most elfogadlak téged, mint személyes megváltómat. Kérlek, jöjj be a szívembe és maradj velem.
A további életemet odaszentelem neked és a te akaratod szerint akarok továbbra élni. Kérlek, vezess engem az életem során. Hálát adok neked a szeretetért, amivel szeretsz engem.
Ámen.

A most leírt imádságot megtalálod más ember szavaival is. A fentit én fogalmaztam, talán segít, ha más szavaival is látod, kissé talán más megközelítésben.

Isten áldjon meg!
Tamás

IMA AZ ÜDVÖSSÉGÉRT
Ha szeretnéd befogadni Őt az életedbe, akkor mondd el ezt az imát:

Drága Mennyei Atyám! Tudom, hogy sok hibát követtem el, kérlek bocsáss meg nekem. Hiszem és megvallom, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, Aki meghalt értem és feltámadt, hogy örök életet nyerjek az Ő drága vére által.
Kérlek Jézus, költözz a szívembe és legyél az én Uram, Megváltóm és Gyógyítóm, és kérlek, tölts be és meríts be a Te Szent Szellemedbe.
Köszönöm Atyám, Jézus nevében. Ámen.

Ha őszintén és hangosan elmondtad, akkor biztos lehetsz abban, hogy Ő beköltözött a szívedbe. Örök életet, megváltást nyertél, üdvözültél a Mennyei Atya kegyelméből.

Kérdésed, észrevételed van?
Írj kommentet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.